Trend made in Korea - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Trend made in Korea

Trend made in Korea

autor: estation

Není žádným tajemstvím, že K-Beauty trend dominuje už nějaký ten čas americkým trhům. Mezi námi, komu by se nelíbil krém na ruce ve tvaru banánu? Nyní se kosmetika z Koreje dostává masově i k nám. Jsou to právě Korejky, které v současnosti rozhodují o tom, které produkty budou v další sezoně top a které nikdy neopustí pulty světových obchodů.

Proč si zamilujete korejskou kosmetiku

Nabízí vysoce kvalitní přírodní ingredience (bambus, ženšen apod.)
Má sofistikovaný design
Pokročilé inovace
Spolehlivé výsledky
Přijatelná cena
Je zábavná

Pro koho je vhodná

Pokud se podobně jako korejské dívky nebojíte experimentovat a objevovat pořád něco nového, je tato kosmetika určená přímo vám. Na YouTube najdete desítky, ne-li stovky návodů, jak mít bezchybnou pleť a vytvořit svěží, poutavý make-up v podobě např. extravagantních barevných rtů či rovného obočí.

Zajímá vás, co bude dalším velkým hitem? Cho říká, že korejské dívky jsou v současné době posedlé navrstvenými rtěnkami (několik odstínů rtěnek nad sebou v jednom), které jsou multifunkční. Jde o tzv. stackable lip tints. Lze je použít na rty a tváře nebo dokonce jako oční stíny. Můžete je kombinovat dohromady a vytvořit si tak vlastní barvu.

„Zejména dospívající Korejky jsou velmi důvtipné, pokud jde o krásu,“ říká Charlotte Cho, majitelka webu s korejskými kosmetickými produkty Soko Glam. „Přesně vědí, jak pečovat o svou pleť a nebojí se pracovat se svým make-upem po celý den. Dívky nosí několik odstínů rtěnek v penálech a na lavici mají postavené tonizační mlhy, tzv. face mists, aby neustále hydratovaly pleť. Správná péče o pokožku je pro ně důležitější než třeba pro jejich americké kolegyně,“ tvrdí Cho. A nejsou to jen dospívající dívky, ale i korejská média, která diktují, co bude zrovna „in“. Dívky je pak samozřejmě mnohdy i slepě následují.

V našem hledáčku…

Představujeme vám nejnovější korejské trendy.

Jihokorejské kosmetické výzkumné laboratoře jsou považovány za jedny z nejlepších na světě, proto se není co divit, že se zde rok co rok rodí nové kosmetické značky. U nás už jich dnes můžete sehnat hned několik. Nabízejí široké portfolio od krémů přes dekorativní kosmetiku až po parfémy. Stačí se podívat na některé produkty a hned vás napadne: Jsou tak roztomilé!

Mořský kolagen
Collagen Power Lifting Cream, Mizon,

75 ml, 639 Kč, www.koreankosmetika.cz
omlazení, hydratace, výživa, bez parfemace
Intenzivně hydratující a re-generační krém s obsahem 75 % přírodního mořského kolagenu. Vypíná ochablou pleť. Ideální pro suchou a unavenou pleť, podrážděnou vlivem slunečního UV záření.

Máslo karité
Magic Food Banana Hand Milk, Tonymoly,

45 ml, 220 Kč, www.sephora.cz
hydratace, výživa,
S tímto hydratačním krémem dostanou vaše ruce svou potřebnou dávku výživy. Díky výtažkům z másla karité a mléčným proteinům změkčuje a do hloubky hydratuje. Má jemnou banánovou vůni.

Černý cukr
Black Sugar Perfect Cleansing Balm, Skinfood,

100 ml, 590 Kč, www.sephora.cz
hydratace
Odličovací balzám s obsahem saké a černého cukru se po nanesení na pleť promění v olej. Čistí póry a odstraňuje veškeré stopy líčení. Pleť je krásně hydratovaná a jemná.

Komplex peptidů
Hair Concentrating Serum, Dermaheal,

50 ml, 1 090 Kč, www.medaprex.cz
omlazení, hydratace, výživa, bez parfemace
Vysoce koncentrované sérum s obsahem patentovaných peptidů, které jsou nezbytné pro kvalitní růst vlasů a jejich výživu. Zamezují vypadávání vlasů, zlepšují kvalitu pokožky hlavy a hydratují ji.

Pudr z dřevěného uhlí
Blackhead Steam Pore Pack, Pore Original Pack, Caolion,

50 g, 750 Kč,
www.sephora.cz
hydratace
Dvojice detoxikačních produktů obsahuje parní masku, která otevře a pročistí póry, a osvěžující masku, která póry stáhne a minimalizuje. Pudr z dřevěného uhlí absorbuje přebytečný maz.

Hlemýždí sekret
Black Snail Repair Essence, Holika Holika,

50 ml, 1 050 Kč, www.koreankosmetika.cz
omlazení, hydratace, výživa,
Dodá pleti potřebnou energii a vitalitu. Složení produktu se vyznačuje vysokou účinností a bleskurychlými výsledky. Výtažky z černého šneka
a perel zabraňují stárnutí pleti a mají zvláčňující účinky.

Vaječné výtažky
Egg Mousse Body Oil, Too Cool For School,

100 ml, 620 Kč, www.sephora.cz
omlazení, hydratace, výživa,
Lehká tělová pěna napuštěná výtažky ze žloutku a vyživujícími oleji, které se přeměňují na hydratační olej a okamžitě zjemňují drsnou pokožku a intenzivně ji hydratují. Neucpává póry.

Gumová maska
Rubber Mask Moist Lover, Dr. Jart+,

5 ml, 290 Kč, www.sephora.cz
hydratace, výživa
První generaci tvořily bavlněné masky, druhou masky na bázi hydrogelu/biocelulózy. Novou generaci tvoří gumové masky. Redukují odpařování účinných látek a poskytují cílený účinek. Pleť vyživí a hydratují.

 

Související články